CIASTO:
15dag suchego maku
15dag cukru pudru
15 dag kokosu
1/2 łyżeczki amoniaku
6 białek
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku
Białka ubić ,dodać cukier ,mak ,kokos i amoniak.Proszek przesiać z maką i też dodać.Wyłożyć na blachę piec za złoty kolor.Piec 30-45 min w temp180stop.Blaszka średniej wielkości.
KREM:
1/2l mleka
1szklcukru
1 cukier wanil.
6 żółtek
3łyzki mąki ziemniacz.
2 łyżki mąki zwykłej
1szkl mleka
1 margaryna
Ugotować budyń z podanych składników .Wystudzony utrzeć z margaryną.Na placek wyłozyć połowę kremu na krem biszkopty namoczone alkoholem.Biszkopty zalać tężejącą galaretką(2szt).Na galaretkę drugą połowę masy i polewę.
ciasto jest praco chłonne ,ale bardzo smaczne
postaram się dodawać zdjęcia w kolejności jak będę to ciasto robiła
Popularne posty
-
CIASTO: 40dag mąki 25dag cukru 6 jajek 10 łyżek mleka 1 margaryna 1 cukier waniliowy 1proszek do pieczenia MASA MAKOWA: 30dag maku...
-
CIASTO: 15dag suchego maku 15dag cukru pudru 15 dag kokosu 1/2 łyżeczki amoniaku 6 białek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki pro...
-
Witam kochani . Proponuję dzisiaj super rogaliki. ROGALIKI 5dag drożdzy 1/2 kg mąki 1/2 szkl cukru 2 jajka kostka margaryny 1szkl...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz