Popularne posty

niedziela, 30 stycznia 2011

CIASTO DELICJA

CIASTO:
15dag suchego maku
15dag cukru pudru
15 dag kokosu
1/2 łyżeczki amoniaku
6 białek
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku

Białka ubić ,dodać cukier ,mak ,kokos i amoniak.Proszek przesiać z maką i też dodać.Wyłożyć na blachę piec za złoty kolor.Piec 30-45 min w temp180stop.Blaszka średniej wielkości.

KREM:
1/2l mleka
1szklcukru
1 cukier wanil.
6 żółtek
3łyzki mąki ziemniacz.
2 łyżki mąki zwykłej
1szkl mleka
1 margaryna

Ugotować budyń z podanych składników .Wystudzony utrzeć z margaryną.Na placek wyłozyć połowę kremu na krem biszkopty namoczone alkoholem.Biszkopty zalać tężejącą galaretką(2szt).Na galaretkę drugą połowę masy i polewę.


ciasto jest praco chłonne ,ale bardzo smaczne
postaram się dodawać zdjęcia w kolejności jak będę to ciasto robiła

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz